Fysio Uden, specialist in gescheurde enkelbanden


Help! Mijn enkelbanden zijn gescheurd…

Dramatisch was het. Schreeuwend van de pijn lag je op de grond. En eigenlijk heb je alleen maar zitten schreeuwen. Tot op de Spoedeisende Hulp. Maar, man wat een heftige ervaring is dat. Je bent bijgekomen. Het doet minder pijn, maar vooral omdat je rust houdt. Nu zoek je deskundige begeleiding bij het herstel. Zodat je snel beter wordt en zodat je dat hopelijk nooit meer mee hoeft te maken.

Doe wat de Spoedeisende Dienst zegt

Je kunt amper bewegen. Langskomen gaat waarschijnlijk niet. Toch willen we je graag zien, dan kunnen we nu al —heel voorzichtig— het herstel voorbereiden. We komen graag even langs als je dat wilt; bel of mail ons en we maken snel een afspraak.

Ondertussen heb je van de Spoedeisende Dienst aanwijzingen gekregen om goed voor de gescheurde enkelbanden te zorgen. Hou je daar aan. Het is makkelijk om dingen te vergeten als de nood niet meer acuut is. Als je dit goed en zorgvuldig doet, help je het herstel te versnellen en herhaling te voorkomen.

Dus: rust, ijs, compressie en hoog houden. Doen! Dan zien we je snel.

Je probleem is groter dan je enkel alleen

Dat kun je je waarschijnlijk wel voorstellen. De klacht ontstaat door een verkeerde houding, overbelasting of verkeerde bewegingen. Dat kan bij je enkel zijn, maar waarschijnlijk zit de oorzaak in de hele beweegketen van je voet tot je heup. Je krijgt lichamelijk onderzoek, we testen je spieren en we analyseren je houding. Naast directe hulp en een persoonlijk hersteltraject, werken we aan een verbeterprogramma gericht op houding en beweging. Je leert je lichaam beter kennen: wat het kan, waar je op moet passen en welke beweging voor jou risicovol zijn.

Begeleiding van een specialist

Goede begeleiding maakt alle verschil. Zo snel mogelijk; we kunnen je al ondersteuning geven bij het aanleggen van tape of een brace. Zonder dat je veel kunt doen, kunnen we het herstel voorbereiden. We helpen je met hele zachte oefeningen die vooral gericht zijn op het onderhoud van soepele spieren. Het traject dat je gaat doorlopen is op maat gemaakt, maar gebaseerd op een methodische standaard. Het is belangrijk dat we met aandacht elke stap doorlopen.

gescheurde enkelbanden Uden

Houdt er rekening mee dat herstel tijd kost. Dat je halverwege graag harder wilt dan je kunt. En dat je dat beter niet kunt doen. Het is soms frustrerend, maar we helpen je er helemaal doorheen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!